Geen categorie

Dag 5: van Nijmegen naar Kranenburg

Zo, dag 5 zit erop. Het begint nu wel wat zwaarder te worden en het komt soms aan op wilskracht. De laatste dagen heb ik steeds bij mensen thuis overnacht en hoewel dat in de meeste gevallen aangenaam en fijn was, merk ik dat ik wel wat tijd voor mezelf nodig heb. Daarom wil ik het afwisselen door in mijn tentje te slapen.

Vandaag kon ik later vertrekken, ik kon namelijk 5 kilometer afsnijden. Het was best een gek idee om te vertrekken uit Nederland maar gaande weg werd dat wel beter. Gevolg van het afsnijden was wel dat ik voor een groot deel langs een nogal saaie weg liep.

Van het de grens over gaan naar Duitsland heb ik een klein momentje gemaakt. Het is toch gek dat ik voorlopig Nederland niet meer inga.

Ik ga de grens over!

Al snel moest er een plaspauze komen. Dat werd ongeveer het eerste huis in Duitsland. Hakkelt in het Duits vertelde ik dat ik een pelgrim was en of ik gebruik mocht maken van het tiolet. Dat mocht, bij wijze van uitzondering. Toen ik weg liep zag ik aan haar deur een katholieke zegening hangen met een palmpasentakje, het zit wel goed dacht ik.

In Kranenburg aangekomen bezocht ik de Petrus en Paulus kerk, het bijzondere kruis heb ik niet gezien en er was verder niemand. Wel stond er een stempelkaart en kon ik een stempel in mijn pelgrimspaspoort zetten.

In Kranenburg

Zo rond vieren belde ik aan bij Gosse, vriendelijk werd ik in zijn huis ontvangen. Fijn dat ik nog bij een Nederlander mag overnachten zo net over de grens. Leuke gesprekken maar ook genoeg tijd om even tot mezelf te komen.

Ik dank jullie allen weer voor het lezen en tot de volgende keer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s