Geen categorie

Dag 1: van Amersfoort naar Achterveld

Ik trek de deur achter mij dicht en gezamelijk met vrienden, Thomas en mijn moeder lopen we naar de kerk.

We nemen afscheid van elkaar, even een emotioneel moment. De Mis word oa aan mij opgedragen en Mauricio(de priester) vertelt over de bijzondere reis die ik mag gaan maken. Er staat prachtige muziek op en het is echt een bijzonder moment. Ik krijg van Mauricio de pelgrimszegen en mag een mooi gebed opzeggen en daarna krijg ik een wegzending. En een mooie stempel in mijn pelgrimspaspoort en mijn geloofsbrief. Terwijl ik de kerk uitloopt staat iedereen en klapt, dat was zo’n ontzettend gaaf moment!

Ik krijg de pelgrimszegen

Ik ging toch nog wel even snel naar het tiolet en toen ik daarvan terug kwam stond de halve kerk alweer buiten. Ik geef nog snel een paar knuffels en dan vertrek ik.

Het gaat voortvarend vandaag, de kms gaan er lekker doorheen. Het miezert wat maar dat vind ik niet erg. Na een paar kilometers voel ik mijn blaas weer. Ik bel ergens aan maar er word niet opengedaan. Bij een ander huis word er wel opengedaan en mag ik even naar het tiolet. En de tocht gaat weer verder. Als ik nog zo’n 3 km te gaan heb, kom ik een meneer tegen die uit het niets zegt, nog even volhouden. Als ik in Achterveld ben ga ik ergens even op een bankje zitten, ik ben vandaag en eigenlijk het hele weekend al overladen met lieve kaartjes en whatsappjes, een heel fijn gevoel!

Aangekomen in Achterveld. Plaatsnaambordjes zullen jullie nog vaker gaan zien!

In Achterveld kan ik het huis waar ik mag overnachten niet vinden, ik vraag het aan twee fietsers die net langskomen die duidelijk ook op reis zijn. Ze weten het niet, we hebben een kort gesprekje en ik loop weer door. Blijkbaar viel het adres net buiten de gedownloaden kaart, maar met een andere app heb ik het snel gevonden. En naast het huis zitten dezelfde fietsers weer, ze blijken uit Duitsland te komen. Één van hen spreekt een beetje Nederlands. We hebben een leuk gesprek over wat we doen. Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om te vragen hoe het nu zit met corona in Duitsland. Een local weet dat toch het beste.

Daarna bel ik aan bij mijn overnachtingsplek. Hele vriendelijke mensen, ik voel mij meteen welkom. Ik heb een eigen kamer met een goed bed. We drinken samen thee en wisselen ervaringen uit. We eten samen en het is gezellig. Het is een mooie dag geweest.

Voor nu bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Advertentie

4 gedachten over “Dag 1: van Amersfoort naar Achterveld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s